Menu Szukaj

Składniki

500 g spaghetti Podravka
600 g mieszanki owoców morza
500 g pomidorów krojonych Podravka
1 cebula
150 ml białego wina
1 łyżka Vegety
granulowany czosnek
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

0 Osób min.

  • 1 Makaron ugotować al dente zgodnie z informacją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanej oliwe.
  • 2 Dodać owoce morza, Vegetę i krótko smażyć. Całość zalać winem, delikatnie wymieszać i dusić, aż część alkoholu odparuje.
  • 3 Następnie dodać pomidory krojone, czosnek i wymieszać. Na koniec dodać spaghetti i krótko gotować (ok. 5 minut).

Porcja

Polać odrobiną oliwy z oliwek i posypać posiekaną natką pietruszki.

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies