Menu Szukaj

Grillowana karkówka z faszerowanymi pieczarkami

Soczysta karkówka z grilla smakuje doskonale z pieczarkami faszerowanymi masłem czosnkowym.

Składniki

1 kg karkówki
60 g Vegety Natur do grillowanej karkówki
6 łyżek oleju
15 dużych pieczarek
200 g masła
5 ząbków czosnku
natka pietruszki
sól

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób

  • 1 Karkówkę pokroić w steki i lekko rozbić. Olej wymieszać z Vegetą Natur do grillowanej karkówki, zanurzyć mięso w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.
  • 2 Pieczarki dokładnie umyć, kapelusze odłożyć na bok, a nóżki drobno posiekać.
  • 3 Masło utrzeć razem ze zmiażdżonym czosnkiem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i posolić do smaku.
  • 4 Kapelusze pieczarek napełnić posiekanymi nóżkami oraz masłem czosnkowym i zawinąć w folię aluminiową.
  • 5 Grill dobrze rozgrzać i piec na nim karkówkę oraz pieczarki około 15-20 minut. Mięso należy co jakiś czas przewracać i smarować pozostałą marynatą.

Porada

Pieczarek nie należy przewracać, żeby nie wypłynęło z nich masło.

Porcja

Grillowana karkówka z faszerowanymi pieczarkami smakuje wyśmienicie razem z mozzarellą i pomidorami.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies