Menu Szukaj

Grillowane steki z ziemniakami wraz z dodatkiem grillowanych warzyw i łagodnym sosem Relish, to idealne danie, aby zaskoczyć najbliższych i znajomych.

Składniki

steki z udźca wołowego o grubości 1,5 - 2 cm
Vegeta grill classic 20g
oleju
młodych ziemniaków
czerwona cebula
gałązka rozmarynu
czerwona papryczka chili
sól, pieprz czarny mielony

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób40 min.

5. Steki położyć na rozgrzanym grillu lub natłuszczonej patelni, smażyć przez około 3 minuty z każdej strony, aż ładnie się zarumienią i będą różowe w środku.

Porada

Aby twoje steki były doskonale soczyste, ważne jest, aby odpoczęły po usmażeniu. Czas odpoczynku sprawi, że mięso będzie miękkie i soczyste. Aby dodać więcej wspaniałego smaku stekom, najlepiej podawać je z sosem Relish.

Porcja

Porcja dla 4 osób

Usmażone steki przed podaniem muszą "odpocząć" 5 minut, aby były idealnie soczyste.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies