Menu Szukaj

Składniki

1 żółta, czerwona i zielona papryka
1 pęczek szparagów
2 łyżki Vegety do grillowanych warzyw
1 por
1 cukinia
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 40 min.

  • 1 Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Ze szparagów usunąć końce. Por i cukinie pokroić w 1 cm talarki.
  • 2 Warzywa przełożyć do miski. Wymieszać oliwę z oliwek z Vegetą do grillowanych warzyw. Warzywa polać marynatą i wymieszać. Warzywa przełożyć na tackę do grillowania lub na folię aluminiową.
  • 3 Grillować około 10-15 minut, przewracając co jakiś czas. Warzywa można też upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C

Porcja

Grillowane warzywa tuż przed podaniem można posypać startym serem idealnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies