Menu Szukaj

Ten, kto nie skosztował jajecznicy z dzikimi szparagami, ten tak naprawdę nie poznał Istrii. Szparag jest królem kuchni istriańskiej, a swoim gorzkawym smakiem i wyjątkowym aromatem stanowi kwintesencję śródziemnomorskiego klimatu.

Składniki

600 g dzikich szparagów
200 g cebuli
szczypta soli
1/2 łyżeczki pieprzu
8 jaj
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżeczka Vegety

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób30 min.

  • 1 Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe części, a miękkie pokroić na kawałki.
  • 2 Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać szparagi, osolić, popieprzyć i dusić do miękkości.
  • 3 Dodać roztrzepane jajka, zamieszać i smażyć, aż jajka się zetną.

Porada

Jajecznicę można posypać tartym, kozim lub owczym, serem.

Porcja

Podać natychmiast z chlebem domowym.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies