Menu Szukaj

Kruche i soczyste udka kurczak nadziewane serem i zawijane boczkiem, to pyszny i kreatywny pomysł na obiad.

Składniki

600 g udek kurczaka
1 opakowanie Vegety do złocistego kurczaka
3 cebule dymki
100 g serka śmietankowego
12 plastrów boczku lub boczku pancetta (200 g)

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób70 min.

  • 1 Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Mięso posypać Vegetą do złocistego kurczaka i natrzeć przyprawą. Odstawić na 30 minut.
  • 2 Oddzielić mięso od kości przez delikatne włożenie noża pomiędzy mięso i kość, tak by delikatnie je oddzielić od kości.
  • 3 Cebule posiekać i połączyć z twarogiem. Rozprowadzić mieszankę sera i cebuli na mięsie. Złożyć mięso złączając brzegami, zawinąć każdy kawałek mięsa jednym lub dwoma plasterkami boczku.
  • 4 Umieścić owinięte kawałki kurczaka w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia i piec w piekarnika nagrzanym do 190 ° C przez około 40-50 minut.

Porada

Dzięki użyciu Pancetty lub plastrów boczku mięso kurczaka będzie aromatyczne, miękkie i soczyste. Aby uzyskać jeszcze lepszy efekt, można posmarować mięso odrobiną miodu przed zawinięciem plastrami boczku.

Porcja

Podawać nadziewane mięso kurczaka z sałatą ze świeżych warzyw.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies