Menu Szukaj

Paluszki z kurczaka podajcie z sosem z ketchupu, curry i Vegety pikantnej i zaskoczycie swoich bliskich zupełnie nowym daniem.

Składniki

1 kg filetów z kurczaka
1 łyżka Vegety pikantnej
olej do smażenia
Sos:
200 ml łagodnego ketchupu
1/2 łyżeczki curry
1 łyżeczka Vegety pikantnej

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób25 min.

  • 1 Ketchup wymieszać z curry i Vegetą pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
  • 2 Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą pikantną.
  • 3 Podsmażyć paluszki z kurczaka na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.

Porada

Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Porcja

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

Podziel się ze znajomymi