Menu Szukaj

Sałatka z grillowanych warzyw? Dlaczego nie? Różnorodne grillowane warzywa doprawione przyprawą do sałatek Vegeta to idealne danie w sezonie grillowym.

Składniki

2 słodkie czerwone papryki
400 g pieczarek (duże pieczarki)
500 g cukinii
200 g cebuli dymki
300 g kopru włoskiego
1 łyżeczka granulowanego czosnku
2 łyżki suszonej pietruszki
1 łyżka posiekanej kolendry
100 g zielonych oliwek nadziewanych papryką i serem
200 g sera feta
1 opakowanie Vegety do Sałatek
100 ml oliwy z oliwek
Sól
Mielony czarny pieprz

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 8 Osób40 min.

  • 1 Paprykę umyć i i pokroić na duże kawałki usuwając gniazda z nasionami.Pieczarki przekroic na pół, cukinię przeciąc wzdłuż na pół a następnie pokroić w plastry.
  • 2 Cebule pokroić, koper włoski pokroić w paski. Warzywa grilluj a następnie ostudź i pokrój na mniejsze kawałki. Przełożyć do dużej miski, dodać czosnek, pietruszkę i kolendrę, osuszone i pokrojone nadziewane oliwki.
  • 3 Doprawić Vegetą do Sałatek, dodać oliwę i zamieszać. Przykryć i odstawić na około 5 do 10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porada

Można dodać trochę śmietany podczas grillowania warzyw dla bogatszego smaku.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies