Menu Szukaj

To prawdziwa witaminowa bomba. Lekki dressing sprawia, że jej smak pamiętamy długo po zjedzeniu.

Składniki

100 g czerwonej cebuli
300 g pomidorów
250 g ogórków
200 g zielonej papryki
kilka liści sałaty
100 g czarnych oliwek bez pestek
150 g sera feta
2 łyżeczki soku z cytryny
Dressing:
250 ml śmietany
50 g wędzonego łososia
1 łyżeczka Vegety Natur do sałatek
1 łyżka pokrojonego koperku

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób20 min.

  • 1 Sałatę umyć i podrzeć, cebulę pokroić w pióra, pomidory w kostkę, paprykę w słupki, a ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i skropić sokiem z cytryny.
  • 2 Łososia rozdrobnić widelcem i dodać do reszty składników.
  • 3 Sałatkę zalać śmietaną doprawioną Vegetą Natur do sałatek i koperkiem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Porada

Sałatkę polać dressingiem tuż przed podaniem.

Porcja

Sałatkę podawać z grzankami polanymi oliwą z oliwek.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies