Menu Szukaj

Sałatka ta zawiera ciekawe połączenie składników: fasolę, kukurydzę, avokado, mozzarellę, orzeszki ziemne i żurawinę. Któż może oprzeć się takiej, doprawionej ostrym sosem, potrawie?

Składniki

200 g sera mozzarella
1 łyżeczka Vegety Natur do mozarelli i pomidorów
50 ml oliwy z oliwek
100 g fasoli konserwowej
100 g kukurydzy konserwowej
120 g dojrzałego avokado
50 g suszonej żurawiny
100 g prażonych orzeszków ziemnych
2-3 łyżki octu balsamicznego

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób25 min.

  • 1 Mozzarellę pokroić w kostkę, posypać połową łyżeczki Vegety Natur do mozzarelli i pomidorów i polać 2 łyżkami oliwy z oliwek.
  • 2 Mozzarellę marynować przez 10 minut, a następnie dodać fasolę, kukurydzę, pokrojone avokado, żurawinę i rozdrobnione orzeszki ziemne.
  • 3 Wszystko polać pozostałą oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posypać Vegetą Natur do mozzarelli i pomidorów.

Porada

Sałatkę można dodatkowo doprawić papryczką chilli.

Porcja

Sałatkę lekko wymieszać i podać jako dodatek do mięsa z grilla.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies