Menu Szukaj

Podczas grillowania należy pamiętać, aby w menu znalazły się także warzywa. Smacznym rozwiązaniem jest przyrządzenie warzywnych szaszłyków.

Składniki

2 cebule
2 papryki (czerwona i zielona)
10 pieczarek
2 cukinie
Vegeta Natur do grillowanych warzyw
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób

  • 1 Cebulę i cukinię pokroić w plastry, a paprykę w kostkę.
  • 2 Pieczarki oczyścić i w razie potrzebu pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3 Przygotować marynatę z oliwy i Vegety Natur do grillowanych warzyw i zanurzyć w niej pokrojone warzywa. Zostawić na 30 minut.
  • 4 Warzywa nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Piec na średnio rozgrzanym grillu.

Porada

Warzywne szaszłyki upieką się równomiernie, jeżeli warzywa będą miały podobną wielkość.

Porcja

Grillowane warzywa stanowią smaczny i zdrowy dodatek do mięsa z grilla.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies