Menu Szukaj

Fani lasagne będą zachwyceni pysznym i aromatycznym daniem przygotowanym już w pół godziny.

Składniki

3 łyżki oliwy z oliwek
120 g cebuli
2 ząbki czosnku
200 g papryki czerwonej
1 łyżeczka oregano
1 puszka krojonych pomidorów Podravce (400 g)
200 ml przecieru pomidorowego Podravka
12 plastrów makaronowych lasagne
350 g szynki drobiowej z indyka
150 g serka mascarpone
300 ml śmietany
¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Sól
Masło
30 g sera
1 łyżka Vegety

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 6 Osób35 min.

  • 1 Posiekaną drobno cebulę i pokrojone papryki smażyć na patelni przez 2-3 minuty.
  • 2 Dodać posiekany czosnek i mieszać aż zacznie pachnieć. Dodać krojone pomidory Podravka, oregano, łyżkę Vegety, pieprz i gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
  • 3 Natępnie dodać przecier pomidorowy Podravka , wymieszać i zdjąć z ognia. Ser mascarpone wymieszaj ze śmietaną.
  • 4 Pokroić drobno szynkę. Włożyć jeden płat ciasta lasagne do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem. Na cieście rozprowadzić jedną trzecią: masy serowej mascarpone, pomidorów, a następnie posypać pokrojoną szynką.
  • 5 Powtórzyć to wykorzystując resztę składników i pozostałe płaty lasagne. Ostatni płat ciasta powinien być na wierzchu.
  • 6 Na koniec posypać lasagne startym parmezanem. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 220 ° C przez 20 minut. Podawać na ciepło.

Porada

Zamiast serka mascarpone można użyć dowolnego innego białego sera.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies