Menu Szukaj

Zwierzę towarzyskie

Żeberka wołowe na ostro z kapustą i jalapenos

Żeberka wołowe, marynowane lub z odrobiną miodu czy syropu klonowego, z kiszoną kapustą i marynowaną jalapenos to rozgrzewające danie polecane w mroźne zimowe dni.

Składniki

1,6 kg żeberek
2 marynaty czosnkowe Vegeta
3 łyżki oleju
800 g kiszonej kapusty
1 wołowa kostka rosołowa Vegeta
25 ml oleju
2 suszone liście laurowe
2 marynowane papryczki jalapenos
Sól
Mielony czarny pieprz

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób180 min.

  • 1 Żeberka wołowe przyprawić marynatą czosnkową Vegeta i olejem, zawinąć w folię aluminiową i połozyć na tacce do pieczenia. Odstawić na około 30 minut. Piec powoli w piekarniku w temperaturze 160 ° C przez 2,5 godziny.
  • 2 Kapustę wypłukać, włożyć do garnka z wrzącą wodą z jednąkostką wołową Vegeta. Gotować przez 40 minut. Odcedzic kapustę, dodać olej, liść laurowy i drobno posiekaną jalapeno, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Na żeberka wyłożyć kiszoną kapustę ponownie włożyc do piekarnika i piec przez kolejne 15 do 20 minut.

Porada

Żeberka przed pieczeniem można posmarować miodem lub syropem klonowym dla uzyskania pięknego złotego koloru.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies