Menu Wszystkie produkty Szukaj
…

• mieszanki przypraw •

Vegeta Natur do bigosu i dań z kapusty

Vegeta Natur do bigosu i dań z kapusty

• mieszanki przypraw •

Dania z kapusty lub tradycyjny bigos będą idealnie smakować z przyprawą Vegeta Natur do bigosu i dań z kapusty, dzięki idealnej kompozycji przypraw, ziół i warzyw. 

Dzięki bogactwu naturalnych warzyw, przypraw i ziół, Vegeta Natur pomoże Ci przygotować różnorodne dania z kapusty, którymi zadziwisz swoich gości! To takie proste. Po obiedzie możesz zdradzić wszystkim ten prosty trik!

  • 100% naturalnych składników
  • Bez dodatku glutaminianu sodu
  • Bez sztucznych barwników i aromatów

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna

895 kJ /215 kcal

tłuszcz

w tym: kwasy tłuszczowe nasycone

4,1 g

0,5 g

węglowodany

w tym: cukry

23 g

19 g

błonnik

26 g

białko

8,5 g

sól

30,2 g

Sposób użycia

  1. Kiszoną Kapustę wrzucić do garnka z wrzącą wodą, gotować bez przykrycia 40 minut.
  2. Mięso ugotować, wyjąć, pokroić w kostkę. Pokrojoną świeżą kapustę gotować na wywarze z mięsa około 30 minut.
  3. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulkę na smalcu. Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć. Suszone grzybki namoczyć i ugotować.
  4. Cebulę, boczek, drobno pokrojone grzybki i przyprawy dodać do słodkiej kapusty, dusić około 30 minut.
  5. Obie kapusty połączyć, dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i gotować jeszcze 1 godzinę.

Wskazówka: Bigos następnego dnia gotować jeszcze raz 1 godzinę.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Data przydatności do spożycia: 15 miesięcy
Opakowanie: 20g

Składniki

Sól morska 30%, cukier, słodka czerwona papryka 9,5%, suszona marchew, suszony seler, majeranek, koperek 5%, czarny pieprz, kolendra, ostra czerwona papryka, liść pietruszki, ziele angielskie, kminek 3%, liść laurowy 2%, imbir.

Może zawierać mąkę pszenną, mleko, jaja i seler.

Podziel się ze znajomymi