Menu Szukaj

Składniki

średnia drobiowa porcja rosołowa lub około 1/2 kg wołowiny rosołowej
1/2 kg dobrej kiełbasy (np. śląskiej)
3 średnie marchewki
3-4 średnie pietruszki
kawałek selera
1 kg ziemniaków
garść suszonych grzybów
sól
majeranek
Vegeta
2-3 listki laurowe
5-7 ziaren ziela angielskiego

Kapusta
około 60 dkg dobrej kiszonej kapusty
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
świeżo mielony pieprz
spora szczypta kminku
1 łyżka smalcu
Vegeta

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób 120 min.

  • 1 Grzyby namoczyć przynajmniej kilka godzin wcześniej.
  • 2 Z porcji rosołowej, pokrojonych w kawałki warzyw, ziela angielskiego i liści laurowych, Vegety ugotować wywar.
  • 3 Przecedzić.
  • 4 Dodać ziemniaki pokrojone w średnia kostkę i namoczone grzyby.
  • 5 Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Kapusta

  • 1 Kapustę ugotować z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i kminku.
  • 2 Odcedzić. Dodać smalec, doprawić Vegetą i pieprzem, dobrze wymieszać.
  • 3 Zupę podawać w głębokim talerzu, dodając kapustę.

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies