Menu Szukaj

Składniki

filet z dorsza ok. 0,5 kg
1 marchewka
0,5 selera
1 cebula
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
2 ziemniaki
1 pomidor
Vegeta
pieprz
majeranek
czosnek
papryka słodka i ostra
gałka muszkatołowa
zielona pietruszka

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Skomplikowany 4 Osób 50 min.

  • 1 Cebulę, marchewkę, seler pokrój w słupki i podsmaż na maśle. Pod koniec dodaj pokrojony w paski czosnek, podlej wodą i przypraw łyżką Vegety. Wszystko duś pod przykryciem ok. 0,5 godz.
  • 2 Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę gotuj. Dodaj pokrojone w cząstki papryki oraz pomidora. Wszystko przypraw pieprzem, gałką, majerankiem, papryką słodką i ostrą.
  • 3 Kiedy ziemniaki będą miękkie dodaj pokrojoną w dużą kostkę rybę i całość gotuj jeszcze ok. 10 minut.
  • 4 Przed podaniem posyp zieloną pietruszką lub grzankami.