Menu Szukaj

Dodać do tego kolorowe zapiekankę z pieczonymi warzywami na obiad, lub służyć im jako dodatek, będą tak samo smakowite i doskonałe.

Składniki

1 kg ziemniaków
1 czerwona papryka (150 g)
150 g selera
2 marchewki (200 g)
1 cukinia (150 g)
1 cebula (100 g)
1 kopru włoskiego (150 g)
15 g Vegeta do dań z ziemniaków
5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób60 min.

  • 1 Warzywa pokroić w plastry i ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, przyprawić Vegetą do dań z ziemniaków i wymieszać.
  • 2 Warzywa skropić oliwą i piec w umiarkowanie gorącym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 50 minut.

Porada

W przypadku używania warzyw o wysokiej zawartości wody, takich jak cukinia, dopraw je pod koniec pieczenia.

Porcja

Podawać na ciepło jako dodatek do dania głównego.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies