Menu Szukaj

Powszechnie wiadomo, że ciemno mięso wspaniale smakuje z żurawiną. Cielęce kotlety w sosie wiśniowym mają podobną formułę.

Składniki

600 g cielęcych kotletów
1 łyżka Vegety Natur
2-3 łyżki oleju
Na sos:
350 g odcedzonych wiśni z kompotu
2 łyżeczki brązowego cukru
50 g masła
1 łyżka Vegety
100 ml czerwonego wina
50 ml wody

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób25 min.

  • 1 Mięso lekko rozbić tłuczkiem, posypać Vegetą Natur, przykryć i zostawić na 30 minut w lodówce.
  • 2 Na roztopionym maśle rozpuścić brązowy cukier, dodać odcedzone wiśnie bez pestek, Vegetę, wodę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • 3 Połowę wiśni ostudzić, rozdrobnić w blenderze i wymieszać z duszonymi wiśniami. Dodać wino i krótko podgotować.
  • 4 Na rozgrzanym oleju usmażyć marynowane cielęce kotlety z każdej strony około 6-7 minut.

Porada

Brązowy cukier i masło gotować na małym ogniu aż cukier się skarmelizuje.

Porcja

Ciepłe kotlety podawać z wiśniowym sosem i zieloną sałatą.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies