Menu Szukaj

Soczysta wołowina w sosie chrzanowym może pomóc w uczeniu się kulinarnego alfabetu.

Składniki

1 kg udziec wołowy
200 g warzyw (marchew, seler, pietruszka)
150 g poru
1 łyżeczka pieprzu w ziarenkach
100 g cebuli
50 g świeżej papryki
1 łodyga selera
1 łyżka Vegety Natur
sól
Na sos:
150 g chrzanu
250 śmietany do gotowania
2-3 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka Vegety Natur

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób80 min.

  • 1 Mięso włożyć do gorącej wody, dodać oczyszczone warzywa, pieprz, łodygę selera i Vegetę Natur. Gotować na małym ogniu przez około 90 minut.
  • 2 Śmietanę do sosów, chrzan i Vegetę Natur doprowadzić do wrzenia, dodać sok z cytryny i wodę, a następnie wszystko razem gotować prze około 5 minut.

Porada

Mięso najlepiej wstawić do wrzącej wody, wtedy będzie bardziej soczyste.

Porcja

Mięso pokroić i podać razem z ugotowanymi warzywami i sosem chrzanowym.

Podziel się ze znajomymi