Menu Szukaj

Boczniaki można w prosty sposób przygotować na grillu, dodając do nich mozzarellę z pomidorami.

Składniki

6 boczniaków
Vegeta Natur do grilla
10 dag tartego sera mozzarella
6 pomidorów (bez skóry i pestek)
oliwa z oliwek
Sałatka:
2 pomidory
1 cebula
dymka
koperek
2 łyżki oliwy
Vegety Natur do sałatek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób

  • 1 Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby zanurzyć w oliwie doprawionej Vegetą Natur do grilla i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
  • 2 Boczniaki piec na średnio rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem i pomidorami pokrojonymi w kostkę.
  • 3 Przygotować sałatkę: Pomidory pokroić w ósemki, a cebulę, koperek i dymkę posiekać. Vegetę Natur do sałatek wymieszać z oliwą, polać składniki sałatki i dokładnie wymieszać.

Porada

Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak.

Porcja

Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła ziołowego.

Podziel się ze znajomymi