Menu Szukaj

Grillowane pałki kurczaka w cytrynowej marynacie

Składniki

5 pałek kurczaka
200 g jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy z oliwek
2 cytryny
1½ łyżki Vegety do złocistego kurczaka
Ajvar ostry Podravka
świeża melisa

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 40 min.

  • 1 Pałki kurczaka umyć i osuszyć.
  • 2 Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, Vegetę do złocistego kurczaka, startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny.
  • 3 Umieścić mięso w marynacie i wstawić na ok godzinę do lodówki, (pamiętając aby wyjąc je pół godziny przed pieczeniem).
  • 4 Mięso grillować ok. 30 minut na średnio rozgrzanym palenisku.
  • 5 Gotowe pałki kurczaka posypać posiekaną melisą. Podawać z pastą warzywną Ajvar Podravka.

Porcja

Grillowane pałki kurczaka serwuj z sezonową sałatką, idealnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies