Menu Szukaj

Szybka i łatwa w przygotowaniu grillowana karkówka marynowana w przyprawach i w piwie, podawana z grillowanymi warzywami to idealne danie na wiosenno - letni piknik.

Składniki

karkówki pokrojonej w plastry ok 2 cm
Vegeta do grillowanej karkówki
ciemnego piwa
oleju

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób30 min.

Po upieczeniu zdjąć z grilla na talerz i przykryć drugim talerzem na około 5 minut, aby mięso odpoczęło przed podaniem. Podawać z różnymi warzywami pieczonymi na grillu.

Porada

Aby karkówka była jeszcze bardziej aromatyczna można umieścić 1-2 gałązki rozmarynu na rozżarzonych węglach.

Porcja

Porcja dla 4 osób

Do marynaty, dodaj odrobine piwa a mięso uzyska ciekawy, aromatyczny smak.

Podziel się ze znajomymi