Menu Szukaj

Szybka i łatwa w przygotowaniu grillowana karkówka marynowana w przyprawach i w piwie, podawana z grillowanymi warzywami to idealne danie na wiosenno - letni piknik.

Składniki

karkówki pokrojonej w plastry ok 2 cm
Vegeta do grillowanej karkówki
ciemnego piwa
oleju

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób30 min.

Po upieczeniu zdjąć z grilla na talerz i przykryć drugim talerzem na około 5 minut, aby mięso odpoczęło przed podaniem. Podawać z różnymi warzywami pieczonymi na grillu.

Porada

Aby karkówka była jeszcze bardziej aromatyczna można umieścić 1-2 gałązki rozmarynu na rozżarzonych węglach.

Porcja

Porcja dla 4 osób

Do marynaty, dodaj odrobine piwa a mięso uzyska ciekawy, aromatyczny smak.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies