Menu Szukaj

Pomidory i kukurydza są nieodzownymi produktami Nowego Świata, więc chilijskiej kuchni również. Można je przygotować z użyciem odpowiednich przypraw i podawać jako dodatek do drobiu lub innego mięsa.

Składniki

2-3 łyżki oliwy z oliwek
100 g cebuli
3 ząbki czosnku
500 g mięsistych pomidorów
2 łyżeczki Vegety
pieprz
200 g słodkiej kukurydzy z puszki
Do posypywania:
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób40 min.

  • 1 Na oliwie z oliwek krótko podsmażyć posiekaną cebulę.
  • 2 Dodać posiekany czosnek i dusić razem, aż cebula zmięknie (10-15 minut).
  • 3 Następnie dodać obrane, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę pomidory i gotować przez kolejne 10 minut.
  • 4 Dodać Vegetę, pieprz i kukurydzę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować.

Porada

Naciąć skórkę pomidorów ostrym nożem, włożyć do wrzątku i od razu wyjąć – łatwiej będzie je obrać.

Porcja

Posypać natką pietruszki i podawać jako dodatek do filetu z piersi kurczaka lub kotleta cielęcego.

Podziel się ze znajomymi