Menu Szukaj

Kuchnie krajów południowo-wschodniej Azji, prócz gorącego i wilgotnego klimatu, tropikalnych owoców morza, warzyw i ryżu podlegają wpływom głównie chińskiej i indyjskiej, jak również, choć w mniejszym stopniu, europejskiej kuchni. Oto typowe singapurskie aromatyczne danie.

Składniki

6 jaj
sól
pieprz
1 łyżeczka Vegety pikantnej
3 łyżki oleju
3 młode cebule
1 świeżą papryczkę chili
1 ząbek czosnku
2 łyżki kolendry

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób20 min.

  • 1 Jaja posolić, popieprzyć, dodać Vegetę pikantną, dodać paprykę i wszystko dobrze wymieszać.
  • 2 Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, posiekaną papryczkę chili i wyciśnięty czosnek.
  • 3 Dodać jaja, kolendrę i smażyć na złotożółty kolor.
  • 4 Omlet delikatnie przewrócić i jeszcze chwilę smażyć.
  • 5 Gotowy omlet pokroić na trójkąty.

Porada

Omlet można usmażyć również na maśle ghee .

Porcja

Podawać na gorąco z sezonową sałatką.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies