Menu Szukaj

Składniki

Składniki na ciasto
270 g mąki tortowej
130 g masła (schłodzonego)
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 łyżeczki soli
Składniki na farsz
2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
3 młode cebule (ok. 80 g)
80 g sera ementaler
30 g startego sera parmezan
200 ml słodkiej śmietany
1 łyżeczka Vegety Śródziemnomorskiej
1 jajko

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób50 min.

  • 1 Cebulę pokrojoną w cienkie krążki mieszamy z tuńczykiem i startym serem. Wszystko układamy równomiernie na cieście w przygotowanym formach.
  • 2 Ubijamy jajko i mieszamy ze słodką śmietaną oraz Vegetą, a następnie rozprowadzamy łyżeczką po farszu. Na koniec posypujemy wszystko startym parmezanem.
  • 3 Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.

Porada

Przekąski doskonale smakują z pastami warzywnymi Podravka: Ajvar, Pindżur lub Relish Młodą cebulę można zastąpić porem albo szparagami.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Używamy cookies, aby nasza strona internetowa działała prawidłowo i aby stale ulepszać nasze usługi. Administratorem jest Podravka Polska Sp. z o.o. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies