Składniki
- Składniki na ciasto
- 270 g mąki tortowej
- 130 g masła (schłodzonego)
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1/2 łyżeczki soli
- Składniki na farsz
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
- 3 młode cebule (ok. 80 g)
- 80 g sera ementaler
- 30 g startego sera parmezan
- 200 ml słodkiej śmietany
- 1 łyżeczka Vegety Śródziemnomorskiej
- 1 jajko
Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii
Średnio skomplikowany 4 Osób50 min.
- 1 Cebulę pokrojoną w cienkie krążki mieszamy z tuńczykiem i startym serem. Wszystko układamy równomiernie na cieście w przygotowanym formach.
- 2 Ubijamy jajko i mieszamy ze słodką śmietaną oraz Vegetą, a następnie rozprowadzamy łyżeczką po farszu. Na koniec posypujemy wszystko startym parmezanem.
- 3 Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.
Porada
Przekąski doskonale smakują z pastami warzywnymi Podravka: Ajvar, Pindżur lub Relish Młodą cebulę można zastąpić porem albo szparagami.
Znajdź właściwą odpowiedź i rozwiąż quiz!
Nastroje innych uczestników quizu