Menu Szukaj

Składniki

500 g oczyszczonych krewetek
300 g makaronu spaghetti Podravka
80 g cebuli
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek ekstra virgin
2 puszki pomidorów całych bez skórki Podravka (400 g)
100 ml białego wina
2 łyżeczki cukru
1 łyżka posiekanej bazylii
1 łyżka Vegety

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób20 min.

  • 1 Makaron spaghetti Podravka gotujemy al dente, odlewamy i zostawiamy odrobinę wody. Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy czosnek, rozdrobnione pomidory bez skórki Podravka, wino, cukier i łyżkę Vegety.
  • 2 Dusimy przez około 10 minut. Dodajemy krewetki i dusimy przez kolejne 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i dolewamy odrobinę wody, w której gotował się makaron. Gotowe danie posypujemy posiekaną bazylią i podajemy.

Podziel się ze znajomymi