Menu Szukaj

Zaskocz swoich bliskim lekkim daniem z różnymi warzywami, serkiem ricotta, podawanym w cieście filo.

Składniki

3 płaty ciasta filo
1 puszka ciecierzycy
250 g serka śmietankowego (ricotta)
4 jajka
120 g liści szpinaku
Około 40 ml oliwy z oliwek
2-3 marchewki
1 łyżka Vegety

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób30 min.

  • 1 Polać płaty ciasta filo oliwą z oliwek. Umieścić jeden na drugim płatki ciasta na blaszce (25x16 cm) w nagrzanym piekarniku (200 ° C). Gdy będą ciepłe, wyjąć blachę z piekarnika.
  • 2 Przełożyć ciasto na tacę i upewnić się, że ciasto pokrywa dno i boki (usunąć nadmiar ciasta).
  • 3 Na ciasto położyć odsączoną ciecierzycę i ser. Ubić jajka i dodać jedną łyżkę Vegeta, wymieszać i dodać posiekany szpinak. Wlać jajka ze szpinakiem na ser, dodać drobno pokrojoną w kostkę marchewkę. Piec w temperaturze 200 ° C przez 20-25 minut. Schłodzić ciasto. Danie jest idealne na ciepło jak i na zimno.

Porada

Możesz użyć ciasta francuskiego zamiast ciasta filo.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies