Menu Szukaj

Aromatyczne, słodkie kotlety wieprzowe z grilla swój wspaniały smak zawdzięczają nie tylko specyficznemu aromatowi mięsa z grilla, ale także dzięki marynacie z sosu sojowego, miodu i jabłek, która nadaje potrawie orzeźwiający i egzotyczny smak.

Składniki

1 kg wieprzowych kotletów
3 łyżki Vegety W Smak Do Grilla
600 g ugotowanego ryżu
3 jabłka
olej
Na marynatę:
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżeczki miodu
1 łyżka cherry
2 łyżki wody

Wykorzystaliśmy

Vegeta 100% Naturalny Wybór do grilla

Vegeta 100% Naturalny Wybór do grilla

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób35 min.

  • 1 Kotlety posypać Vegetą W smak Do Grilla i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
  • 2 Kotlety piec na rozgrzanym grillu z obu stron.
  • 3 W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Kotlety smarować marynatą z sosu sojowego i miodu i piec do miękkości.
  • 4 Jabłka umyć, oczyścić z nasion i pokroić w plastry. Folię aluminiową nasmarować olejem, położyć na grillu i na niej piec jabłka aż staną się miękkie.

Porada

Aby mięso było bardziej soczyste, należy je piec na folii, podobnie jak i jabłka.

Porcja

Do pieczonych kotletów z jabłkami można podać ugotowany ryż.

Podziel się ze znajomymi