Menu Szukaj

W tym przepisie pochodzącym z Węgier, używa się śmietany i dość dużej ilości cukru, a my proponujemy, aby je zamienić lekkim mlekiem ryżowym i słodzikiem.

Składniki

300 g mrożonych wiśni bez pestek
300 ml wody
4 tabletki słodzika
1 cukier waniliowy
200 ml mleka ryżowego
1/2 łyżeczki Vegety
szczypta soli
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób30 min.

  • 1 Wiśnie zalać wodą, dodać słodzik i gotować przez ok. 5 minut.
  • 2 Połowę wiśni wyjąć, rozdrobnić w malakserze i włożyć z powrotem do naczynia z wiśniami i sokiem.
  • 3 Dodać cukier waniliowy, mleko ryżowe, Vegetę, sól i mąkę ziemniaczaną rozrobioną uprzednio w odrobinie wody i gotować przez około minutę.

Porada

Zupę można wzbogacić tartym jabłkiem (100 g).

Porcja

Zupę owocową z wiśni podawać na zimno.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies