Menu Szukaj

Składniki

500 g mielonego mięsa z indyka
50 g rukoli
4 bułki do hamburgerów
2 cebule czerwone
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 jajko
1 Pindżur Podravka
2 łyżeczki Vegety
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pieprz czarny mielony
szczypta suszonej bazylii
sól

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób30 min.

  • 1 Mięso wymieszać z Vegetą, natką pietruszki, jajkiem, solą, pieprzem i szczyptą suszonej bazylii, po czym odstawić, aby smaki się połączyły.
  • 2 Cebule i papryki pokroić na krążki, a cykorię porwać na małe kawałki.
  • 3 Z mięsa formować płaskie kotlety i grillować na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej.
  • 4 Bułki przekroić na pół. Dolną część posmarować Ajvarem, ułożyć krążki cebuli, następnie grillowane mięso, paprykę, a na samym końcu rukolę.
  • 5 Górną część bułki także posmarować Ajvarem i przykryć nią hamburgera.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies