Menu Profil Szukaj

Dodać do tego kolorowe zapiekankę z pieczonymi warzywami na obiad, lub służyć im jako dodatek, będą tak samo smakowite i doskonałe.

Składniki

1 kg ziemniaków
1 czerwona papryka (150 g)
150 g selera
2 marchewki (200 g)
1 cukinia (150 g)
1 cebula (100 g)
1 kopru włoskiego (150 g)
15 g Vegeta do dań z ziemniaków
5 łyżek oliwy z oliwek

Wykorzystaliśmy

Vegeta 100% Naturalny Wybór do dań z ziemniaków

Vegeta 100% Naturalny Wybór do dań z ziemniaków

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób60 min.

  • 1 Warzywa pokroić w plastry i ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, przyprawić Vegetą do dań z ziemniaków i wymieszać.
  • 2 Warzywa skropić oliwą i piec w umiarkowanie gorącym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 50 minut.

Porada

W przypadku używania warzyw o wysokiej zawartości wody, takich jak cukinia, dopraw je pod koniec pieczenia.

Porcja

Podawać na ciepło jako dodatek do dania głównego.

Podziel się ze znajomymi