Menu Szukaj

Soczysta, delikatna pieczeń wieprzowa z rozmarynem.

Składniki

1,5 kg wieprzowiny
1 łyżeczka Vegety z czosnkiem
Gałązka rozmarynu
4 łyżki oleju
100 ml białego wina
1 marynata Vegeta Uniwersalna
Sól
Mielony czarny pieprz

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób110 min.

  • 1 Wieprzowinę naciąć do około 2/3 głębokości, natrzeć granulowanym czosnkiem, w rozcięcia włożyć gałązki rozmarynu. Mięso posmarować marynatą Vegeta i odstawić na około 30 minut.
  • 2 Mięso przełożyć do naczynia do pieczenia, wlać olej i białe wino. Piec w umiarkowanie nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 90 minut od czasu do czasu podlewając.
  • 3 Na koniec wyjąć z piekarnika doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać z warzywami.

Porada

Mięso wieprzowe można obłożyć kawałkami boczku lub szynki prosciutto, aby pieczeń nabrała wyjątkowego smaku.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne, Marketingowe, Analityczne

Ustawienia Cookies