Menu Szukaj

Zacznij dzień od świeżej sałatki z różnych zielonych sałat z kawałeczkami sera feta.

Składniki

250 g lodowej sałaty
50 g rukoli
50 g roszponki
100 g pomidorów cherry
150 g sera feta
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki Vegety do Sałatek (6 g)
2 - 3 łyżki octu (lub soku z cytryny)

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób10 min.

  • 1 Umyć i pokroić sałatę lodową. Dodać umyte liście rukoli i roszponki oraz pokrojone pomidory koktajlowe.
  • 2 Ser feta odsączyć i pokroić w kostkę, dodać do salaterki.
  • 3 Przygotować dressing mieszając oliwę z oliwek z octem lub sokiem z cytryny. Sałatkę wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

Porada

Aby urozmaicić sałatkę możesz dodać inne warzywa takie jak ogórek, rzodkiewkę itp. Sałatki najlepiej smakują jesli użyjemy świeżych warzyw sezonowych. Ser w sałatce to znakomite źródło wysokiej jakości białka. W miejsce sera feta można użyć sera koziego lub sera ricotta.

Podziel się ze znajomymi