Menu Szukaj

Składniki

2 filety z łososia (ok. 300 g)
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka Vegety do dań z ziemniaków
1 łyżeczka Vegety Grill Classic
1 cytryna
4 duże ziemniaki
1 słoik Pindżur Podravka

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Prosty 4 Osób40 min.

  • 1 Ziemniaki pokroić w ćwiartki i gotować w wodzie z dodatkiem Vegety przez 15 minut. Odcedzić, skropić 1 łyżką oliwy. Wyłożyć na tackę i grillować na rozgrzanym ruszcie, aż będą miękkie.
  • 2 Pozostałą oliwę wymieszać z Vegetą do grilla i startą skórką z cytryny, następnie posmarować filety z łososia. Rybę grillować 4-5 minut z każdej strony.
  • 3 Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z Pindżurem Podravka.

Porcja

Łososia podawać z pieczonymi ziemniakami i pastą warzywną Pindżur

Podziel się ze znajomymi