Menu Szukaj

Dodać do tego kolorowe zapiekankę z pieczonymi warzywami na obiad, lub służyć im jako dodatek, będą tak samo smakowite i doskonałe.

Składniki

1 kg ziemniaków
1 czerwona papryka (150 g)
150 g selera
2 marchewki (200 g)
1 cukinia (150 g)
1 cebula (100 g)
1 kopru włoskiego (150 g)
15 g Vegeta do dań z ziemniaków
5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 6 Osób60 min.

  • 1 Warzywa pokroić w plastry i ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, przyprawić Vegetą do dań z ziemniaków i wymieszać.
  • 2 Warzywa skropić oliwą i piec w umiarkowanie gorącym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 50 minut.

Porada

W przypadku używania warzyw o wysokiej zawartości wody, takich jak cukinia, dopraw je pod koniec pieczenia.

Porcja

Podawać na ciepło jako dodatek do dania głównego.

Podziel się ze znajomymi

Szanujemy twoją prywatność

Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Podravka Polska” Sp. z o.o. Twoich danych osobowych w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, szczegółowo opisanych w Polityce prywatności. Zgodę możesz wycofać poprzez zmianę ustawień.

Rodzaje plików cookies: Techniczne

Ustawienia Cookies