Menu Szukaj

Składniki

200 g oczyszczonych kalmarów
200 g oczyszczonych krewetek lub krewetek czerwonych (gambero)
200 g oczyszczonych muli (mrożonych)
300 g makaronu spaghetti Podravka
2 opakowania pomidorów krojonych z bazylią i oregano Podravka (2 x 390 g)
80 g cebuli
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek ekstra virgin
100 ml białego wina
1 łyżka Vegety
2 łyżeczki cukru
kilka listków świeżej bazylii

Wykorzystaliśmy

Vegeta Uniwersalna

Vegeta Uniwersalna

Przygotowanie Do tego przepisu wystarczy trochę wyobraźnii

Średnio skomplikowany 4 Osób35 min.

  • 1 Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy czosnek, pomidory krojone, wino, cukier i łyżkę Vegety. Dusimy przez około 10 minut.
  • 2 Następnie dodajemy pokrojone w krążki kalmary, krewetki i mule. Całość dusimy 10-15 minut.
  • 3 Makaron gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu i podajemy razem z sosem. Danie ozdabiamy świeżą bazylią.

Porada

W przygotowaniu dania doskonale sprawdzą się także pomidory krojone z ziołami prowansalskimi Podravka.

Podziel się ze znajomymi